.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Маратонецът, който превръща маршрутите си в произведения на изкуството

Стела Костадинова | преди 2 седмици
Снимка: Lenny Maughan on Strava app
Лени Моуган от четири години насам използва бягането си, за да създава илюстрации върху картата

Едва ли има човек, който не е виждал рано сутрин бегач – било то в парка, по някой булевард или дори около блока си. Естествено, не отхвърлям възможността и вие да сте този човек (ако е така, поздравления). Но замисляли ли сте се, как хората подбират маршрута си. Със сигурност има много хора, които просто импровизират. Един човек от Сан Франциско не само не импровизира, но и създава изкуство с маршрутите си. Лени Моуган е маратонец, който от четири години използва стъпките си, за да илюстрира различни свои идеи. 

Днешно време е много популярно да следиш прогреса си чрез фитнес приложения. Има такива за проследяване на храната, на тренировките, на теглото и т.н. Лени Моуган използва приложението Strava (използва се от велосипедисти, планинари, бегачи). Апликацията отмерва времето на тренировката, разстоянието, което минаваш, скоростта, с която се движиш, но и проследява на карта маршрута ти. Лени използва последната опция като предварително си начертава шаблон, по който да се движи. Приложението на свой ред проследява движението на потребителя чрез GPS и го изобразява с червена линия върху картата.

Илюстрация
Снимка: Lenny Maughan on Strava app

Последното му произведение е портрет на Фрида Кало. Лени разказва пред Гардиън, че колкото по-голямо разстояние изтичаш, толкова повече и по-интересни илюстрации можеш да направиш. Това може да действа и като мотивация да надскочиш себе си. За портрета на Фрида Кало маратонецът е избягал близо 29 мили (приблизително 47 км). Лени разказва, че винаги е бил креативен и като малък са му казвали, че със сигурност ще стане артист. Той самият е фен на илюстрирането с непрекъсната линия още преди да започне да създава своето изкуство.

Лени Моуган доказа на множество хора, че изкуството е във всеки един аспект от живота ни. Дори и в сутрешната ни тренировка. Просто трябва да сме достатъчно креативни, за да го забележим. 

Още илюстрации вижте в галерията ни!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите