.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Карта на Европа според броя на хората, живеещи в чужбина

Евгений Милов | преди 13 седмици
Снимка: Jakub Marian
16,5% от българските граждани живеят в чужбина

Якуб Мариан предлага интересен начин да бъде разгледана темата за нивата на емиграция в дадена страна. Дизайнерът публикува карта, която показва броя на родените в дадена страна, които живеят в чужбина, като процент от населението й (според данни от изследване на ООН от 2015 г.).

Jakub Marian
Снимка: Jakub Marian

Така според картата 16,5% от българските граждани живеят в чужбина, в сравнение с 17,5% на Румъния, 18,8% на Ирландия, 13% на Украйна, 22,3% на Португалия, 3,4% на Швеция, 7,6% на Великобритания, 18,9% на Литва и т.н.

Jakub Marian
Снимка: Jakub Marian

Същевременно друга карта от Якуб Мариан представя най-предпочитаната дестинация на емигрантите за всяка страна. От нея виждаме че повече турци емигрират в България, отколкото където и да е другаде, докато австралийците емигрират основно в Англия, а повече американци емигрират в Германия, отколкото всяка друга страна по света.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите