.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да се ожените на български остров

| преди 1 година
Снимка: Добромир Кръстев
Ако мечтаете за вятър в косите и морски пръски, докато казвате "Да", Света Анастасия е вашето място

Първата венчавка на остров Света Анастасия за настъпващото лято на 2017 година вече е факт. Заобиколени от морски вълни и със силата на попътния вятър, младоженците Рони и Деси направиха своята сватба на острова. Така поставиха началото на сватбения сезон за годината. 

Остров Света Анастасия
Снимка: facebook.com/St.AnastasiaIsland

Често романтиците избират да кажат своето "Да" по малко по-различен начин, на малко по-различно място. Младоженци, приятели и гости могат да стигнат до острова с корабче от моста в Морската градина на Бургас. 

С Линда Александрийска за тенденциите в сватбената фотография„Привърженик съм на английската школа, която набляга на репортажното снимане”

Остров Света Анастасия (старо име Болшевик) се намира в Бургаския залив на Черно море. Изграден е от вулканични скали,с площ близо 9 декара. Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. 

Говори се, че по времето, когато там имало манастир (14-15 в), островът е нападнат от пирати. Монасите се затворили в църквата и се помолили света Анастасия да им помогне и да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която разцепила пиратския кораб. И до днес останките на кораба са вкаменени в скала, която може да се види от всеки посетител на острова. Вярва се, че причината за пиратските набези е заровено на острова златно съкровище, пазено от призрака на загинал пират.

Пабло Мартин: Оженихме се на остров в любимата ми страна ВенесуелаАктьорът от "Любов при пълнолуние”, "Излъгана” и "Надзирателката Дора” разказва горещите си светивалентински приключения специално за читателите на LadyZone


На Света Анастасия има и други скални феномени - Гъбата и Дракона. Някои хора вярват, че на острова съществуват две подземия, чийто вход е замаскиран и никой не може да проникне до тайните им. Досега обаче те не са открити.

През 60-те и 80-те години бургаски поет Христо Фотев прекарва голяма част от времето си именно тук. Там по това време имало ресторант, малък хотел, църква и кей. Всеки, решил да се разходи до острова дори без да е гост или участник във сватба, може да разгледа лекарна, предлагащи чудодейни билки и отвари по стари рецепти, манастирската килия от Средновековието, в която може да се нощува и ресторант с автентични бургаски ястия по стари рецепти.