.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Гуатапе - най-цветният град в света

Евгений Милов | преди 14 седмици
Снимка: iStock
30 снимки от живописното градче в Колумбия

Не случайно наричат Гуатапе най-колоритният град в света - всяка сграда в колумбийското градче е същинско произведение на изкуството.

Жителите на Гуатапе декорират къщите с великолепни ярки цветове и украсяват основите на всяка сграда с фрески, наречени "зокалос". 

Освен, че са много симпатични (цветя и птици), някои зокалос  рекламират определен занаят (пекарна, шивач), обозначават къщата на известен местен музикант, а най-сложните разказват истории за пътешествия.

Зокалос традицията помага на Гуатапе бързо да се превърне в един от най-популярните туристически градове в Колумбия, разположен на два часа път от Меделин.

Освен да се разходите из стръмните и фотогенични уличики на Гуатапе, не пропускайте да се изкачите по удивителното стълбище до една от най-големите скали в света - Ел Пенол. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите