.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Градината на "Гети център" в Лос Анджелис, проектирана от Робърт Ъруин

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: iStock
"Няма по-богата палитра от градината", казва художникът

След като ви представихме градините в Живерни на Клод Моне и градината в Маракеш на Жак Мажорел, днес се разхождаме из градините на "Гети център" в Лос Анджелис, проектирани от художника Робърт Ъруин, чиято творческа кариера е известна с инсталационното изкуство.

Градината Мажорел в Маракеш, която плени Ив Сен Лоран30 снимки от разкошната градина на художника Жак Мажорел

Художникът проектира визията за централната градина на "Гети център". Това е първият подобен проект за Ъруин, който купува книги за градинарство за хиляди долари и нарязва за подготвителни колажи.

Градините на Клод Моне в Живерни, вдъхновили известните картини на художника20 снимки от градините, известни с японския мост и езерото с водните лилии

Финалният дизайн на градината (разработен паралелно с известния архитект на "Гети център" Ричард Майер) се простира надолу по хълма, като независимо от умерения климат през цялата година, градината на Ъруин е сезонна,  включваща широколистни дървета и над 500 растителни вида. 

"Няма по-богата палитра от градината", казва самият Робърт Ъруин на 10-годишнината на създаването на централната градина. Разходете се от живописните снимки в галерията по-горе, които разкриват изумителни гледки над Лос Анджелис.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите