.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

90-годишна баба украсява с рисунки улиците на чешко градче

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Obec Louka
Запознайте се с Агнеш Каспаркова

Малкото чешко градче Лука в южна Моравия приютява 90-годишна баба, която не спира да украсява улиците му с таланта си.

Старицата Агнеш Каспаркова цял живот се е трудила като селскостопанска работничка, преди на преклонна възраст открива новата си страст - рисуването.

Забравете за книжките за оцветяване за възрастни, които станаха масов хит през последните години - бабата твори директно върху белите стени на сградите. Нещо като графити артист, но с четка и ултрамарин в ръка, вместо спрейовете.

Мисията на Агнеш? Да направи улиците на Лука малко по-приветливи за жителите му, като използва традиционни мотиви за местността. А любимата й сграда е параклиса на църквата, където обожава да дава свобода на въображението си.

Резултатите са повече от впечатляващи за ръката на 90-годишна жена, която Каспаркова наследява традицията от други жени в селището - вижте ги от снимките в галерията по-горе!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите