.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

23-те най-използвани езика в света (инфографика)

Евгений Милов | преди 2 години
Снимка: Alberto Lucas López
Учете китайски

Главният графичен редактор на списание "National Geographic" Алберто Лукас Лопез създава доста ясна карта на най-използваните езици в света. На какъв език общуват хората днес?

Съществуват поне 7102 познати живи езика в днешния свят. 23 от тези езици са майчини за над 50 млн. души по света. Именно тези 23 езика са най-често използвани от 4,1 млрд. души от общо 7,2 млрд. жители на планетата.

Инфографиката представлява своеобразен атлас на който всяка държава е представена със съответния език, на който се говори в нея, броя на хората по света, които го използват, както и държавите, в които е най-масово използван.

Разгледайте езиковата карта на света, за да се убедите за колко използвани езици изобщо не сте и чували - китайски, английски, хинди и испански са ясно, но какво ще кажете за тамилски и урду, които говорят стотици милиони души по света?

Ключови думи:@
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите