.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Снимка на деня: Богородица на връх Малка Мусала

LadyZone.bg | преди 2 години
Снимка: Никола Стойнов
Любопитен кадър от четвъртия по височина връх у нас

Малка Мусала (2902 м) се намира съвсем близо до връх Мусала (2925 м), но е много по-слабо посещаван от балканския първенец, тъй като до него се достига през скалния гребен Трионите, който не е съвсем безопасен, особено в дъждовно време и през зимата. Другият подход към него е през връх Дено.

До 1989 г. Малка Мусала се казваше връх Георги Димитров. Той е четвърти по височина в България след Мусала, Вихрен и Кутело.

На 19 август 2017 г. Никола Стойнов е заснел на върха керамична фигурка на Богородица, издържана в католически стил, която стои там от поне година. Втората снимка в галерията също е негова, направена е на 26 юни 2016 г.

 

Рилски маршрути: Връх Дено (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)Четвъртият по височина връх в Рила предлага чудесни гледкиСнимка на деня: Дъга, заснета от връх МусалаСнимка на деня: Брокенският призрак на връх МусалаПоследно повикване на пътниците за МусалаЛетният сезон на лифта до Ястребец приключва на 22 септември

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите