.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Това приложение е като Shazam за видовете на планетата

Евгений Милов | преди 46 седмици
Снимка: Jenn Megyesi/iNaturalist
iNaturalist разпознава почти всичко в природата - гъби, растения, насекоми, птици, бозайници

След като наскоро ви запознахме със "Shazam за растения", който улеснява не само градинарите, но прави приятен живота на всички любители на флората, днес ви представяме друго идентично мобилно приложение, което разпознава не само растенията, но и видовете от фауната.

"Shazam за растения" улеснява градинаритеТова приложение ще ви помогне да разпознавате хиляди растителни видове

Създатели на приложението iNaturalist са учените от Калифорнийската академия на науките, което има двойна полза - не само за образование на потребителите, но и за специалистите, благодарение на снимките за растителните и животински видове, които непрекъснато постъпват през него.

iNaturalist

iNaturalist е идентична система за идентифициране на почти всички видовете в природата - гъби, растения, насекоми, птици, бозайници. Подобно на PlantNet, изкуственият интелект на софтуера се учи непрекъснато при идентифицирането на всеки вид.

iNaturalist

Планетата предлага невероятното биологично разнообразие, така че е напълно вероятно приложението да не разпознава правилно някои от тях - доказват го и тестовете ни с гореспоменатите мобилни приложения, така че не им се доверявайте напълно.

iNaturalist

Но малцина имат познанията и преценката на професионален ботаник или зоолог - ето защо сме сигурни, че iNaturalist ще ви бъде от ежедневна полза.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите