.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тези елегантни бутилки са изработени от сапун вместо от пластмаса, за да не създават отпадъци

Евгений Милов | преди 5 седмици
Снимка: Mi Zhou
Около 552 млн. опаковки от шампоан се изхвърлят всяка година

Пластмасовите опаковки от козметични продукти са сред неща, които задръстват океаните на планетата с боклук и буквално ги превръщат в сметища. Около 552 млн. опаковки от шампоан се изхвърлят всяка година, като само 1 от 5 души рециклира ненужните опаковки от банята си.

За щастие, има дизайнери с еко съзнание, които работят по създаването на нови алтернативи на синтетичните опаковки, за да помогнат за намаляване на замърсяването с пластмаса. Такава е Ми Джоу, магистър в лондонския колеж "Central Saint Martins", която повежда борба срещу пластмасовите отпадъци. Дизайнерката е създала бутилки и опаковки, които вместо от пластмаса, са изработени от сапун.

Колекцията "Soapack" е създадена от сапун на базата на растително масло, който се разтваря във водата, след като вече не е необходим - дори и "хартиените" инструкции върху опаковките.

Устойчивите продукти са не само гениална алтернатива на пластмасови опаковки, но колекцията изглежда стилна и изтънчена, наподобявайки формите на класическите стъклени флакони за парфюми. Освен това изящните форми на продуктите са оцветени с пигменти от минерали, растения и цветя, което води до меки нюанси и пастелни градиенти.

Междувременно...

 

Майли Сайръс не иска да има деца, защото "Земята е ядосана""Докато не почувствам, че детето ми ще живее на планета с риба във водата, не желая да карам и друг човек да се справя с това", отсича певицата
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите