Събитие, организирано в рамките на проект ESSEDRA (Екологосъобразно социално-икономическото развитие на селските райони) ще събере на едно място производители, изследователи и ценители на българските кулинарни традиции.

Кога: 

23-25 октомври 2015 г.

Къде:
23 октомври – международната научна конференция “Растителното разнообразие в полза на обществото“, СУ “Св. Климент Охридски”
24 и 25 октомври - пазар на български традиционни храни в градината на Детски научен център “Музейко”


На пазара ще имате възможност да се запознае с хората, които се борят за оцеляването на българските кулинарни знания и земеделски умения. Също така ще можете да опитате и да си купите български застрашени от изчезване храни, които се подпомагат от Slow Food, храни с ярка социална кауза и храни на малки фермери и производители. Ще бъдат предложени - зеленото сирене от Черни Вит, тулумско сирене от каракачански овце, ръчен кашкавал, сирене с трюфели, подправки самардала и шафран и още много, най-различни продукти, всичките устойчиво произведени в България. Ще има и различни рабитлиници с храна за децата.


Достъпът до пазара е свободен за посетители.

Проектът е координиран от Slow Food International.