.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Надя Ножарова – оперетна певица, актриса, графиня, филантроп, красавица, за която мъжете жадували

LadyZone.bg | преди 25 седмици
Снимка: ДА „Архиви“

Казват, че била толкова красива, че принц Кирил крадял бижута от сейфа на майка си заради нея. А колкото била красива, толкова и щедра към нуждаещите се. Наричат я момичето за 100 милиона долара, графинята, оперетната дива. Надя Ножарова намира заслужено място в темата ни 24 ЖЕНИ С КАУЗА.

Животът на Надя Ножарова, или известна още като Надя де Наваро Фарбър, е пъстър и цветен. Родена е в Плевен на 21 ноември 1916 г. Нейният баща се занимава с търговия на електроматериали. Завършва Американското девическо училище в Ловеч, връща се в Плевен и през 1934 г. постъпва в оперетния театър „Ангел Сладкаров“, който по онова време е на турне из България. Само 2 седмици след постъпването си тя сключва брак със самия Ангел Сладкаров, който е един от създателите на оперетното изкуство у нас. Той е влюбен в нея и тя в него. Двамата се превръщат в двойка, която всички обсъждат.

Надя Ножарова
Снимка: ДА „Архиви“

Гласът й, походката й, осанката – всичко излъчвало красота и изящество. Говори се, че мъжете тичали няколко пресечки след нея, за да я срещнат отново.

През 1940 г. се развежда със Сладкаров и се омъжва за испанския благородник граф Наваро, дипломат във Ватикана, от когото получава титлата „графиня“. Двамата живеят в Монте Карло.

След смъртта на граф Наваро през 1949 г. заминава за САЩ и през 1953 г. се омъжва за Сид Фарбър, който ръководи компания за строителство и недвижими имоти. След неговата смърт през 1985 г. получава голямо наследство и се омъжва за Юри Фарбър (последните съпрузи нямат роднинска връзка въпреки еднаквите си фамилни имена), с когото остава до смъртта си през 2014 г.

Надя Ножарова
Снимка: ДА „Архиви“

Източникът на голямото й богатство, което се равнява на 100 млн. Долара, и до днес не е напълно известен. Разказват се различни истории, че ги е наследила от един от съпрузите си, че са й подарени от богат ухажор, че с един от съпрузите си купуват имот, в който откриват нефт и т.н. Едно е сигурно обаче - откъдето и да идват парите й, голяма част от тях Надя дарява за благотворителност.

Приживе Надя Ножарова подпомага редица благотворителни и хуманитарни организации по целия свят. Работи активно със Службата за имиграция в САЩ, Дружеството за подпомагане на евреи имигранти и Фондация за подпомагане на имигранти от Венесуела. Подпомага дружеството на Червения кръст в Монако, Американската болница в Париж, болница „Принцеса Грейс“ в Монте Карло, сиропиталище за момчета в Атина и детско сиропиталище във Венеция. За активната си благотворителна дейност получава многобройни отличия и награди.

Надя Ножарова
Снимка: ДА „Архиви“

Умира на 18 април 2014 г. в Лонг Айлънд.

„От време на време на Земята идват хора, които чрез своята упорита работа, постоянство и всеотдайност подобряват качеството на живот не само на хората около себе си, но и на световната общност. Те заразяват с решителност и ентусиазъм всички. Графиня Надя де Наваро Фарбър беше такъв човек”, казва бизнесменът Наско Вълев, който е живял в съседство с Ножарова в Лонг Айлънд.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите