.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Министър Искра Михайлова: Обичам да ми бъде уютно, да бъде чисто и спретнато

LadyZone.bg | преди 4 години
Щастието ми е, че имам дом, в който да се разтоварвам, чувствам уют и ми е приятно да се видя с децата и близките си, споделя с LadyZone.bg министърът на околната среда и водите

Наближава денят на голямото почистване - 26 април. В четири поредни години всички ние доказахме, че с общи усилия можем да  помогнем на българската природа да се освободи от стотици незаконни сметища и хиляди тонове отпадъци. bTV Media Group доказа, че може да бъде двигател на най-мащабната инициатива, която успя да достигне сърцето и съзнанието на всеки българин. Разбира се, кампанията нямаше да е толкова успешна без подкрепата на институции, компании и най-вече на гражданите.

По този повод се срещнахме с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова и поговорихме за инициативата „Да изчистим България за един ден“, но и чисто по женски – за дома, семейството и уюта. Ето какво сподели с нас министър Михайлова:

Г-жо Министър, къде ще чистите на 26 април?

Служителите на МОСВ и всички регионални структури са пряко ангажирани в инициативата „Да изчистим България за един ден“. Те се включват много масово и активно в почистването на определените места. С оглед на това ръководството решихме да се включим заедно с колегите от различни краища на страната. Аз ще чистя заедно със служителите от РИОСВ и областната управа в Пазарджик. Мястото, определено за почистване, е местността „Писковец“ в града.

Вашето семейство ще се включи ли в инициативата?

Да. Моите синове са големи. Те имат приятели, ангажименти и те ще се включат по техни програми.

Ще споделите ли как се справяте с динамичното ежедневие на министър? Tрудно ли е да си жена на такъв висок пост?

Трудно е. Но аз винаги съм работила много активно, облекчена от това, че съм свикнала с натоварване. Не е ново за мен да работя по 10, 12 часа. Освен това децата ми не са малки, те са самостоятелни хора. И те, и съпругът ми много ми помагат в ежедневието. Щастието ми е, че имам дом, в който да се разтоварвам, чувствам уют и ми е приятно да се видя с децата и близките си. Намирам време и за това. Това ме зарежда.

Родена сте на 7 септември - зодия Дева, толкова подредена и педантична ли сте, колкото обикновено биват описвани представителите на тази зодия?

Ако попитате съпруга ми – да. Ако питате мен може би не толкова. Имам склонност към педантичност, както всяка Дева. Опитвам се всичко да подредя, но не винаги ми се получава. Обичам да ми бъде уютно, да бъде чисто и спретнато. Обичам да ми бъдат подредени взаимоотношенията с хората и затова държа много на яснотата, откровеността, така че може би наистина съм класическа Дева. Според много приятели съм един типичен представителна зодията.

Обичате София, града, но има ли местенце, където обичате да почивате?

Аз много обичам София, родена съм в София, израснала съм тук. Когато през ваканциите другите деца отиваха на гости при бабите си в провинцията, аз можех да отида само на съседната улица, където живееше моята баба. Това беше моята ваканция. Това ме е направило много голям фен на София и аз се чувствам добре на различни места в града. Но има  едно място, където открих, че мога да се чувствам свободна и извън столицата. Това е едно село близо до Карлово, където моят съпруг има потомствена къща на неговите баби и дядовци. Къщата има висок дувар, порта, асма и голям орех с дълбока сянка. Това е място, на което много обичам да бъда. Там се радвам да каня близки хора и съм изключително щастлива да ходя с децата си. Не съм добър градинар, нямам лехи с домати, не умея, но имам цветя в двора, за които се грижа, когато мога. Страдам, когато те изгорят от слънцето, неполивани, когато нямам време да отида, но има и такова място за мен.

Облагодетелствана съм и от това, че съм избрана за народен представител от Пазарджишка област. Който не е бил в района, във Велинград и в селата, не знае каква красота има в България. Често посещавам тези прекрасни места, виждам се с хората и се наслаждавам на великолепната природа на района чак до язовир Доспат.

Продължава >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите