.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лили Стефанова: Направих грешката да се погледна в огледалото гола след раждането

Бистра Момова | преди 16 седмици
Лили и "Преди обед" променят живота на двама абитуриенти тази пролет

Очарователната Лили, спортното гуро на най-забавното и разнообразно предаване в българския ефир – "Преди обед" – разказва за новия сезон на риалити предизвикателството "Промени се", за спорта и рисковете от рязкото сваляне на килограми, за пълната трансформация в нейния живот и за мисията на предаването да вдъхновят цяло едно поколение млади хора да водят здравословен начин на живот.

Разкажи ни повече за хората, които ще изберете за третия сезон на "Промени се" – на какви изисквания трябва да отговарят?

Третият сезон на "Промени се" е посветен на младите хора, които завършват гимназия тази година. Всеки, който има излишни килограми и иска да влезе във форма до бала, може да се запише за участие. Търсим хора, които са мотивирани и искат да променят начина си на живот. Мисията ни в "Преди обед" е да вдъхновим цяло едно поколение да се храни здравословно и да спортува редовно.

"Преди обед“ търси двама абитуриенти за тотална трансформацияПоредицата „Промени се“ по bTV със специално издание за баловете

Възможно ли е човек да постигне пълна трансформация само за три месеца?

Три месеца са малко и много време, но са напълно достатъчни да се постигне желаната промяна. Веднага давам пример с участничката ни от първия сезон на предизвикателството в "Преди обед" – Нона Титирякова. Тя за три месеца свали малко повече от 20 кг. Промени изцяло хранителните си навици и към днешна дата тренира четири пъти седмично. С промяната си тя е успяла да мотивира и хората около нея да започнат да водят по здравословен начин на живот. Всичко опира до мотивация и желание за промяна – това е, което искаме да изкараме на яве. Човек има ли ги, промяната е сигурна!

Какви рискове крие бързото сваляне на килограми и за какво ще внимавате най-много, когато помагате на младите хора да постигнат желаната визия за бала си?

Бързото отслабване е сериозен шок за тялото и застрашава нашите органи и системи. Всички знаем, какво се случва, когато отслабнем рязко. Следва бързо възстановяване на предишните килограми, а понякога и "печелим" нови такива. Причината е, че бързото отслабване не води до намаляване на мазнините по депата, а губим мускулна тъкан. Нашата цел е точно обратното. Загуба на мазнини и увеличаване на мускулите в тялото. Нашите участници няма да гладуват, а ще се научат как да подбират храненето си, да се хранят умерено и разумно, както и да спортуват правилно. Процесът не е лесен, но затова сме събрали екип от специалисти, които ще се грижат за участниците и ще са до тях в трудните моменти.

Ти лично отправяла ли си към себе си някакъв вид предизвикателство за промяна – какво, кога?

Моята желана промяна дойде след раждането на сина ми. Тогава работех в друга сфера и бях постоянно ангажирана. Нямах никакво лично време. Тренирах, когато имах възможност, а това беше рядко. Цялото напрежение от ежедневието ме смазваше. Тогава взех решение, че е време за промяна. Напуснах работа и се отдадох на спорта. Започнах да посещавам фитнес залата всеки ден. Промених си хранителните навици. Резултатите не закъсняха. Чувствах се жива и здрава. Всичко това ми даде стимул да започна да се занимавам професионално с фитнес. Благодарение на тази промяна съм това, което съм днес и имам възможност да помагам на другите хора заедно с екипа на "Преди обед".

Спомняш ли си твоя бал и предшестващите го месеци – разкажи ни.

Моят бал беше преди 100 години (смее се), но помня датата – 27 май. Преди очакваното събитие гладувах, за да изглеждам добре в роклята, която бях избрала, а именно черна рокля по тялото с дълъг шлейф отзад. Това е и най-слабият ми период от живота. Тежах 48 кг. На бала беше пълна лудница, защото закъснях и валеше ужасно много.

Имала ли си някога проблеми със собствения си образ в огледалото? Ако да, как ги преодоля?

Разбира се! Направих грубата грешка да се погледна в огледалото гола след раждането. Изпаднах в шок. Бях отчаяна, че някога ще изглеждам отново добре. Можех успешно да играя тюлен в цирка. В този период мъжът ми ми помогна много и ме накара да погледна реално на нещата и да се взема в ръце. Последва много спорт. (смее се)

Твоето пожелание или послание към всички млади хора, които искат да направят промяна в живота си – независимо дали е свързана с визията или целите им...

Да вярват в себе си! Няма невъзможни неща. Смело да гонят мечтите си и да не се отказват.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите