.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Днес Мики Маус става на 87 години!

LadyZone.bg | преди 2 години
Мортимър и Минерва - една любовна двойка с много дълъг живот

Мортимър - това е било първоначалното име, което Уолт Дисни измисля за световноизвестната мишка. Съпругата му обаче успява да го убеди, че това име звучи прекалено претенциозно. Рожденият ден на анимационния герой е днес - 18 ноември, когато за първи път е пуснат филма Steamboat Willie. Той е и първият озвучен анимационен филм на компанията Дисни. 

Първоначално Мики Маус е създаден като заместник на Освалд Щастливият заек – рисуван герой на студиото от по-ранен етап. Дори чисто визуално двамата доста си приличат. С течение на времето обаче Мики придобива все повече свои характерни черти.

мики и мини маус
Снимка: Thinkstock

И тъй като зад всеки успял мишок стои една силна мишка – редом до Мики застава неговата спътница Мини. Минерва - така е истинското име на малката симпатична опашатка. Първата й поява е през 1928 г. във филма Plane Crazy. Тя олицетворява образа на типичното американско момиче - позитивно настроена, вечно усмихната. Стилът й е характерен и лесно разпознаваем - рокля на точки, голяма панделка на главата и черни обувки на токчета.

Вижте как Мики Маус празнува рождения си ден