.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лео Бианки: Първо трябва да променим себе си, след това и животът ни ще стане по-добър

Даниел Димитров | преди 1 година

Уникален артистизъм и още по-уникална емоционалност. Усмихнатият италианец Лео Бианки се отдава с почти еднаква страст, както на кулинарията, така и на музиката. Страст, която е част от неговия неповторим чар и умение да намира положителното във всяка житейска ситуация.

Лео е сред посланиците на кампанията „Да изчистим България заедно”, която за първи път е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone той отговаря на въпроси, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива у нас, чийто организатор е bTV.

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това за теб?

Всичко е въпрос на култура, в която трябва да сме родени. А родените без култура трябва да бъдат научени.

Кое е любимото ти място в България? Има ли там нужда от почистване?

Обичам Банско, където въздухът е по-чист и е малко по-спокойно. Прави ми впечатление, че там е добре уредено и чисто.

2111706483.jpg

Достатъчно чиста ли е България според теб?

От година на година става все по-чиста. Преди беше по-мръсна. Има обаче какво да се желае и да стане 100 процента чиста.

Как ти се струва България в сравнение с други държави?

Има още много работа в тази посока, но всичко това трябва да го направим заедно. Няма как да се сравняваме със Швейцария…

Как е в Италия?

Има по-чисти и по-мръсни места. Има общини, които много държат на почистването и отделят много ресурси за това. Например, в Бургас, където съм живял доста години, е по-чисто от други градове в България. И тук, и в Италия, малките градове са по-лесни за контрол и за почистване.

Сhef Петър Михалчев: Българинът има чиста душа, затова и България може да бъде чиста

Ти самият какво правиш, за да е по-чисто около теб?

Имам два ресторанта и винаги съм събирал отпадъците разделно. Смятам, че така трябва да правят всички мои колеги в бизнеса.

Смяташ ли, че ние – българите, подценяваме проблемите с околната среда?

Хората доста се възмущават, особено в социалните мрежи, ако например, някой си хвърли фаса от прозореца на колата. Това също е начин да се научим да пазим чисто.  

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота? Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Ние правим всичко възможно да развалим света, в който живеем. Знаем много добре, че ледовете в Антарктида се топят и вината за това е наша. Затова първо трябва да променим себе си, след това и животът ни ще стане по-добър. Ще дойде ден, в който няма да има връщане назад…

2111706479.jpg