.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Красивият двор на храм Св. св. Кирил и Методий в София (ГАЛЕРИЯ)

Васил Богданов | преди 46 седмици
Снимка: Васил Богданов
Дори името на уличката с липите, на която се намира църквата, е красиво – „Царица Елеонора“

София е толкова голям град, че има по няколко църкви с едно и също име. Например храмовете Св. Троица са пет, а Св. Мина са три. Църквите Св. св. Кирил и Методий са само две и тук става дума за тази в Красно село. Онзи ден ходих до 6-то РУ на СДВР да си взема новата лична карта и ми направи впечатление колко красив и добре поддържан е дворът на иначе малката църква. Перфектно окосената трева, цветята и мушмулата те подканят да влезеш с удоволствие в храма. Дори името на уличката с липите (пряка на бул. Цар Борис III), на която се намира църквата, е красиво – „Царица Елеонора“.

Разбира се, панелките около храма са покъртително грозни, но все пак се намираме в София – един от най-мръсните и хаотични градове в страната. С градоустройствени "решения" от времето на соца, които сякаш нямат оправяне.

Повече за историята на еднокорабната базилика, построена през 1923 г., можете да научите тук.

Ключови думи:Снимка На Деня
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите