.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да се обадим до ГДР, СССР или до Толбухински окръг

Васил Богданов | преди 28 седмици
Снимка: Васил Богданов
Пощата в Жеравна неволно се е превърнала в чудесен музей на епохата на телефонните кабини и разговорите „с поръчка“

Миналото лято бях в Жеравна за около 24 часа и си мислех, че съм заснел всичко интересно в това очарователно място. Оказа се, че не е така, защото лани бях там през уикенда, когато пощата не работи. Този път влязох в сградата просто от любопитство и добре, че го сторих. Оказа, че пощата в Жеравна по естествен път се е превърнала в чудесен музей на епохата на телефонните кабини и разговорите „с поръчка“.

Направих толкова много снимки, че нямаше как да не предизвикам любопитството на бабичките, дошли да си платят „тока и телевизора“. „Момче, ти да не работиш в някоя поща, че щракаш така?“ – попита ме една от тях, а жената зад гишето се напрегна, защото не знаеше в какъв контекст е моят интерес към таблата с несъществуващи вече топоними като Михайловградски окръг и Чехословакия. Опитах се да я похваля за паното на стената, изобразяващо първата българска марка „Пет сантим“ (отпечатана през 1879 г., когато България все още не е имала своя парична единица), но бързо стана ясно, че жената няма афинитет към подобни артефакти.

В галерията ще видите още: едно симпатично куче, цветята в двора на родната къща на Йордан Йовков, мелачка за месо, оставена до прозореца в частен дом, и, разбира се, няколко къщи.

Защо в Жеравна е по-хубаво от КопривщицаАрхитектурният резерват е чудесно място за междинна нощувка по пътя от/за морето

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите