.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Изкуство от вторични суровини

Даяна Петкова | преди 2 години
Снимка: Dan Rawlings
Британски скулптор вдъхва живот на ръждясали пътни знаци и стари триони

Скулпторът Дан Роулингс доказва, че с въображение и най-старите и износени материали могат да се превърнат в произведения на изкуството. Върху рециклирани инструменти, ръждясали пътни знаци, пожарогасител и дори ван, британският артист изобразява цветя, дървета и красиви сцени с човешки фигури.

Артистът умишлено е търсил контраста между ръждясалия метал и деликатните обекти на неговата фантазия. Той използва сантиментални предмети, които му напомнят за времената, когато нещата са били по-простички, а грижите на хората – споделени.

За Роулингс, изработката на творбите е толкова важна, колкото крайният резултат. Според него истинските моменти в живота често се пренебрегват в полза на материалното. Чрез своите произведения той се стреми да спрем от време на време, за минутка дори, и да им се възхитим, за да се заредим с позитивност и надежда.

метал в деликанти растения
Снимка: Dan Rawlings
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите