.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Емо Чолаков: Да се усмихваме и да гледаме позитивно напред!

Даниел Димитров | преди 32 седмици
Снимка: Даниел Димитров

Емо Чолаков е синоним на доброто настроение, на нестандартно поднесената прогноза за времето, на позитивния дух и на умението да превръщаш работата си в удоволствие за теб, но и за околните. Затова той е едно от любимите телевизионни лица на България.

Освен метеорологията, Емо обожава морето и не пропуска възможността да излезе в планината. Това е едно обясненията защо застава зад кауза като „Да изчистим България заедно”, която за първи път тя е част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. Пред Ladyzone синоптикът отговаря на въпроси, свързани с най-мащабната доброволческа инициатива у нас, чийто организатор е bTV.

Тази година за първи път 150 държави ще чистят заедно на 15 септември. Какво означава това за теб?

Главозамайваща и лавинообразна тенденция, която увлича все повече хора, а това е впечатляващо и жизнеутвърждаващо. Явно е, че има смисъл, има и надежда, щом толкова много хора се увличат по такива положителни каузи. Радостно е, че хората наистина осъзнават какво се случва.

2111706270.jpg

Кое е любимото ти място в България? Има ли там нужда от почистване?

Цяла България е любима. България е магнетично място, с уникални места, но, за съжаление, има нужда от почистване. Много е тъжно, когато видиш сметища сред уникалната ни природа. 

Натали Трифонова: Всичко, което причиняваме на природата, след това ни се връща

Достатъчно чиста ли е България според теб?

Не е достатъчно чиста, но има напредък след няколкото години, в които правим „Да изчистим България заедно“.

Ти самият какво правиш, за да е по-чисто около теб?

Аз сам трудно мога да изрина бунище, но това, което всеки може да прави, е да възпитава – децата си и околните.

2111706272.jpg

Подценяваме ли проблемите с околната среда?

Има нещо такова, но факта, че всяка година имаме по-големи успехи, и то в световен мащаб, означа, че има смисъл и надежда. Защото екологичните проблеми бяха неглижирани доста дълго време.

Чистенето е само едно от нещата, които правим, за да подобрим качеството на живота? Какво друго трябва да направим, за да живеем по-добре?

Да се усмихваме и да гледаме позитивно напред!