С бялата риза, под синьото сукно и с пролетни цветя в косите, градската жена и рок дамата отстъпиха място на романтичното българско момиче в мен. А то обича да обича!“, сподели водещата за участието си в кампанията „Преоткрий традициите”.

Водещата на „Голият обяд“ в ефира на Z-Rock - Елена Розберг, подкрепи инициативата като се  преобрази в лазарка, облечена в автентична народна носия.

„Преоткрий традициите“ е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, който ще бъде изигран за последен път в София, в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на инициативата е именно последният ден на представлението, където всички лица на кампанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия.

През този един месец (от 10 март до 10 април), всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Всяка седмица ще имате възможност да разберете кои са известните посланици на българския дух.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“ може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“ - www.facebook.com/MisteriataEniovden.  На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които чрез жребий, ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.