Любовта може да е топла и питателна супа, но може и да е сух кокъл. И в двата случая обаче е – Любов! А това ще направи и най-лошата, остаряла, еднообразна и зле сготвена храна – вкусна. Защото любовта е тайната съставка, която слагат в манджите си най-великите готвачи – от мама до Феран Адриа.

По-добре е ястие от зеленчуци и да има любов, отколкото угоена крава, заедно с омраза.

Добавяйте лека усмивка към сутрешното си кафе, добра дума към обяда и поглед с много обич към вечерята. И бъдете сигурни, че дори кафето да е в пластмасова чашка, обядът – постна яхния, а вечерята – притоплена от вчера, те ще бъдат по-вкусни от най-засуканото ястие от молекулярната кухня.

Любовта никога не я записват в списъка с необходимите продукти. Не присъства в рецептите от големите кулинарни книги. Но тя е именно там – в брашнените отпечатъци от пръстите,  в струйката ароматен дим, който се процежда през вратата на фурната, докато децата нетърпеливо надничат, в аромата на отчупено парче от още горещата питка.

Коледна идея: Когато правите празнична погача, може да оцветите фигурите от тесто, с които я декорирате с малко златна хранителна боя на прах, смесена с алкохол. Той се изпарява след нанасяне, но позволява на боята да се разтвори и да се нанесе плътно върху тестото. И не забравяйте любовта!