.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-иновативните университети в света за 2017

Евгений Милов | преди 46 седмици
Снимка: iStock
Станфорд е за трета поредна година начело в класацията на "Ройтерс"

За трета поредна година Станфордският университет оглави класацията за най-иновативните университети в света на "Ройтерс".

Класацията "Ройтерс 100: Най-иновативните университети в света" оценява висшите учебни заведения според няколко основни критерия, основани на емпирични данни - постоянен научен прогрес, изобретяване на нови технологии и способност за задвижване на световната икономика.

Сред възпитаниците на Станфордският университет в Силициевата долина са основателите на едни от най-влиятелните технологични компании в света днес - като Google, Intel, Hewlett-Packard и Netflix.

Класацията на най-иновативните университети в света е доминирана от САЩ с 51 висши учебни заведения. Ето как изглежда Топ 6 на най-иновативните университети в света, която остава като цяло непроменена от миналата година:

1. Станфордски университет, САЩ 

2. Масачузетски технологичен университет, САЩ 

3. Харвардски университет, САЩ 

4. Университет на Пенсилвания, САЩ 

5. Католически университет в Льовен, Белгия

6. Корейски институт за наука и технологии, Южна Корея

Вижте снимки от Станфордския университет в Калифорния от галерията по-горе, както и подробна информация за подреждането тази година в сайта на "Ройтерс".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите