.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Захари Карабашлиев бе гост на световната премиера на Jameson First Shot 2017 в Лос Анджелис

| преди 1 година
Доминик Уест и Дейна Брунети представиха пред света трима нови безстрашни кинаджии

Jameson с гордост представи последните филми, победители в конкурса за сценарий Jameson First Shot, пред някои от най-значимите представители на филмовата общност в Paramount Studios в Холивуд.

Специален пратеник на събитието, със звезден статут от България бе писателят и ментор в надпреварата Захари Карабашлиев, а разказът му от пътуването е наистина впечатляващ. Той присъства на официалните премиери на филмите победители и се срещна с изключително талантливи и доказани имена от холивудската кино индустрия в три дни, изпълнени с приключения и незабравими мигове. 

Тази година Дейна и Доминик избраха сценариите на Оли Улф от Лондон, на Алис Гоугън от Сидни, Австралия и на Джейсън Манела от Онтарио, Канада. В своето едва второ участие България излъчи цели двама финалисти, попаднали в престижния топ 20 на надпреварата - Добромир Байчев и Мария Малукина. Успехът им е изключителен на фона на впечатляващите 2161 сценария подадени от САЩ, Англия, Ирландия, Австралия, Канада, Южна Африка, Израел и България. 

Jameson First Shot е създаден, за да открие вълнуващи нови таланти и да им предостави уникалната възможност да покажат уменията си пред света. Най-добрият продуцентски екип в бизнеса винаги е от полза, но прочутият главен герой може да направи всичко различно. Тази година победителите получиха награда - британският актьор и режисьор Доминик Уест да бъде изцяло на тяхно разположение.

От 2012 г. насам многократно награждаваният продуцент Дейна Брунети е начело на Jameson First Shot. Той осъзнава, че е трудно да се пробие във филмовата индустрия и затова е решен да помогне на прохождащите талантливи режисьори, чиято заявка пред света на киното все още предстои. Освен това Дейна държи Jameson First Shot да продължава да бъде платформата, която празнува и споделя историите, които иначе не биха могли да се разкажат.

Всеки от трите скрипта, които взеха почетните места в надпреварата, е много различен от другите и е пълен с оригиналност, креативност и хумор. 

Сценарият на Алис Кугън е със заглавие "The Finish Line". Историята разказва за двама души с увреждания, които гледат на живота и бъдещето си съвсем различно. Като художествен директор в рекламна агенция в Сидни, Алис работи с много директори, които я насърчават да преследва интереса си към филма и я вдъхновяват да създаде нещо, което предлага на зрителя нова перспектива за живота.

Докато Доминик и Дейна обикнаха топлината на връзката между двамата главни герои, Доминик бе особено привлечен от силният край: "Както всички добри сценарий, веднага успях да си представя как може да се изиграе героят ми, което е невероятно за един актьор и е свидетелство за способността на Алис като писател".

Сценарият, подаден от Оли Улф - писател, живеещ в Лондон, се нарича "Five Star Fouad". Това, което най-много впечатли Дейна и Доминик, е брилянтната смесица между ежедневни и предизвикателни събития. Става дума за банков обир и всекидневното пътуване на задната седалка в такси.

Доминик коментира: "Five Star Fouad" незабавно грабна вниманието ни, но колкото повече препрочитахме сценария, толкова повече ни печелеше и топлината и интимността на историята.

Третият победител в конкурса Jameson First Shot е Джейсън Манела, студент в Програмата за цифрова кинематография в Канадския колеж. Сценарият му "А funny thing happened to Кelly and Тed“ е лека комедия с тъмен неочакван обрат, който служи като предупреждение, че ако непрекъснато слушаме гласовете в главата си, ще се побъркаме.

Джейсън е сравнително неопитен режисьор, който обаче се е придържал като истински експерт към желанието на Доминик да чуе интелигентни, забавни истории, които ще изненадат публиката накрая. Доминик бе особено развълнуван от странния подход, който Джейсън приложи: "Сценарият на Джейсън имаше формат и концепция, които никога преди не съм виждал или чувал. Целият диалог бе представен с един глас, но на два персонажа. И ако това не е достатъчно оригинално, то целият диалог беше в рими!".

За да гледате всички печеливши филми от Jameson First Shot 2017 кликнете тук. Вижте Доминик Уест за Jameson First Shot в следващото видео:

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите