.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Васил Петров & Васил Петров в живописен дует - маслена живопис и рисунка туш

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Картина на художника Васил Петров
Съименници, творци, приятели с изложба във Варна

Двама творци, добри приятели и съименници Васил Петров – художникът и Васил Петров – певецът, след като рисуват заедно на пленер в Калугерово, този път се събират за съвместна изява в галерия "Арт Маркони" във Варна. Това е и поводът експозицията да бъде озаглавена "Другият".

Темпераментната живопис на Васил Петров (художника) поразява с огромния обем информация - сантиментални пейзажи от Канале гранде (Венеция) или Понте Векио (Флоренция), църквата "Света Богородица" (Пазарджик), театърът във Варна. Те носят атмосферата на многовековната си история, превръщайки ги не просто в изобразени знакови места, а в отломки от вечността. Акцент в изложбата е митологичен сюжет - голямо форматната картина "Медуза", която изобразява единствената смъртна от трите сестри горгони.

Васил Петров (певецът) от 10 години освен в музиката намира удовлетворение и в рисуването, пренася в него своята страст към джаза. Сдържан и овладян до съвършенство на сцената, пред листа той дава воля на сетивата си и оставя те да водят ръката му като "едноактни пиеси в черно и бяло". Леко накъсаното темпо доближава асоциацията с джаза - импровизацията е водеща.

Изложбата ще бъде открита на 13 август (четвъртък) от 18:30 часа и ще продължи до 3 септември.

Любопитно:

Среща между художника и певеца Васил Петров & Васил Петров на живо в паузите преди предаването "ШИК, ШОК, ШОУ". Срещата преминава така:

Васил Петров – художникът:

- Приятно ми е вече да се запознаем, смятах по едно време да Ви съдя...

Васил Петров – певецът:

- Не разбирам... Вероятно има недоразумение. Всъщност, вие сте?

- Аз съм Васил Петров - художникът и много преди Вас съм направил това име популярно, от което и Вие сте възползвали....Добре, че изпяхте песента "Другият" и внесохте яснота по въпроса...

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите