Лято е, въпреки че времето напоследък се опитва да опровергае този факт. Ако не планирате да се отправите на заслужена почивка, най-вероятно вече сте в разгара на ваканцията. И какво по-отпускащо занимание от хубава книга на плажа или в хамака под дебелата сянка? Още не сте срещнали подходящата книга? „Егмонт България” им няколко интересни предложения за вас...

Поредица ЛУКС


Книгите от нея излизат заедно със списание БРАВО. Във вестникарската мрежа може да открието „Обсидиан”, „Оникс” излиза на 16 юли, а третата – „Опал”, ще откриете от 30 юли. И трите се предлагат на специална цена от 4,99 лв. Автор е популярната американска писателка Дженифър Л. Арментраут. Сюжетът проследява премеждията на Кейти, току що преместила се от Флорида в дълбоката провинция на Западна Вирджиния. Момичето не очаква новият й град да и предложи нищо друго освен скука, докато не се запознава със съседите си..., които май не са от нашия свят.

Книгите от поредицата „Лукс” са подходящи за феновете на романтичните фентъзи четива и героините с остър ум и хаплив език – няма да останете разочаровани.


СЪНИЩА ЗА БОГОВЕ И ЧУДОВИЩА


Това е третата и финална книга в епично красиво написаната трилогия „Създадена от дим и кост” на Лейни Тейлър. Ако не сте чели предишните романи, а именно – „Създадена от дим и кост” и „Дни на кръв и звездна светлина”, и обичате да четете за митични същества и прокълнати любови – поправете този пропуск. Имате време да наваксате – развръзката на историята на Кару и Акива пристига в книжарниците другата събота. Да ви споделим едно от многото достойнства на поредицата (освен чудесно изпипания сюжет)? Действието, доста шокиращо за американска книга, не се развива в Щатите. Историята започва в Прага и обикаля из Париж, Маракеш и други чудни, непознати и екзотични места из целия свят.

Романите на САРА ДЕСЕН


Това са „Заедно на път”, „Слушай” и „Цялата истина за завинаги”. И трите вече са в книжарниците в цялата страна и на цена от 9,90 лв. Книгите са насочени към тийнейджърите, но ще допаднат и на по-възрастната аудитория. Защо ли? Просто Сара Десен не случайно си е извоювала титла „рок звезда” в литературата. Авторката пише увлекателно, героите й са симпатични и близки до читателите, а краят е винаги удовлетворяващ.


#КнигиЗаЛюбов


Това е романтичната серия на „Егмонт България”, подходяща за по-пораснали читатели. Издадени до момента са: „Красив негодник”, „Красив непознат” и „Красив играч” от Кристина Лорен (еротика и романтика); „Тайната на забранената книга” и „Мистерията на изчезналия амулет” от Карън Мари Монинг (паранормална романтика); „Без Хоуп” и „Да изгубиш Хоуп” от Колин Хувър и „Ще те чакам” от Джей Лин (съвременна романтика), както и „Зад затворени врати” и „Мъж в сянка” от Шанън Макена и „Да поемеш риска” от Лори Фостър (романтични трилъри). Какво обединява тези заглавия ли? Всички те са внимателно подбрани, вече признати бестселъри, свързани от една обща нишка – романтичната история. Цената им е 12,90 лв.