.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сръбски художник отбелязва Годината на кучето с чаровни рисунки

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Instagram/Endre Penovac
Китайската Нова година започва на 16 февруари

Сръбският художник Ендре Пеновач майсторски улавя чара на животните със забележителната си техника на рисуване, като безспорно е най-известен с акварелите си.

За да отбележи Китайската Нова година, която започва само след два дни - на 16 февруари, талантливият илюстратор създава разкошна серия от рисунки на най-добрия приятел на човека. Китайската Нова година е най-важният празник в календара, като новогодишните празненства започват по традиция на първия ден от месеца и продължават до петнадесетия, когато луната е най-ярка.

Според легендата, в древността Буда поканил всички животни, за да отпразнуват заедно Чун Дзие. Дванадесет животни дошли и Буда кръстил по една година на всяко от животните, почели го за празника. След това мъдрецът нарекъл всеки човек, роден в годината на съответното животно, да носи някои от чертите на характера му - плъх, бик, тигър, заек, дракон, змия, кон, овца, маймуна, петел, куче и глиган.

Според китайския календар 2018 година ще бъде на Жълтото земно куче. А сръбският художник използва комбинирана техника от акрил, туш и молив, за да пресъздаде чаровните четириноги. От разпиляната козина, през блестящи очи и очарователни мокри носове, всяко от кучетата изобразява индивидуалната харизма на домашния любимец.

Повече за изкуството му можете да видите от снимките в галерията по-горе, както и в следващото видео за експериментите на световноизвестния Ендре Пеновач, ненадминат майстор на акварела:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите