.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Подаряваме ви билети за „Виртуозите на Миланската скала”

| преди 1 година
Участвайте в играта и спечелете 3 двойни покани за концерт

Виртуозите на Миланската скала - прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света, ще зарадват любителите на класическата музика с концерт на 27 март 2017 в 20:00 в зала 1 на НДК.

Ако и вие сте сред любителите на класическата музика, ние ще ви подарим билети за това грандиозно събитие.

линия

От днес до 26.03 ще ви зададем 3 въпроса, свързани с Виртуозите на Миланската скала. Ще имате на разположение по 3 дни, за да им отговорите. 

ПЪРВИ ВЪПРОС:

Как се казва българската цигуларка в оркестъра на Миланската скала?

Трима от вас, отговорили правилно на въпросите в коментар под съответната статия, и избрани след томбола, ще получат двойни покани за събитието на 27 март в НДК, Зала 1.

линия

Виртуозите на Миланската скала са едни от най-талантливите инструменталисти в света. В България те идват с водач и соло цигулка Франческо Де Анджелис, който впечатлява със силно разпознаваемия си романтичен стил, съчетан с Bel canto елементите и взискателността на средноевропейската инструментална школа. Той свири на Poggi 1969 и е концертмайстор в миланската Ла Скала от 1998 година. Друго ярко присъствие е това на Сандро Лафранкини – солист на виолончелото. През 1999 година Лафранкини става водещ виолончелист и концертмайстор в Ла Скала, какъвто е бил и неговият баща. Той идва в София с историческото си чело Carlo Antonio Thestor от 1730.

Българската звезда в състава на Виртуозите е цигуларката Евгения Станева. Тя завършва с отличие Виенския музикален университет под ръководството на професор Михаел Фришеншлагер. Българската гордост в състава на Миланската скала специализира в консерватория "Тибор Варга" в Сион, Швейцария; завършва магистратура в Консерваторията „Джузепе Верди“ в Милано и стартира кариерата си в Ла Скала през 2007 г.

Евгения Танева

Виртуозите на Миланската скала имат над 200 концерта годишно, част от които с благотворителна дейност, други - с образователна цел - да популяризират класическата музика сред младите хора. 

Гостуването им в София е по покана на Germi Art & Entertainment и е второто от цяла поредица класически събития, планирани от организаторите, след успеха на спектакъла „Духът на Паганини“ с Марио Хосен през ноември. На 27 март елитните инструменталисти ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори.

линия


Запознайте се с общите условия на играта ТУК.

линия

Спечелилият двойна покана с отговор на въпрос номер 1 е:

ekaterina.torniova

Честито!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите