.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Мъж и жена всяка нощ сънуват едни и същи сън в "За тялото и душата"

Евгений Милов | преди 13 седмици
Снимка: За тялото и душата / On Body And Soul
Гледайте филма, спечелил "Златна мечка" от "Берлинале" 2017

В тази необикновена любовна история, стеснителни мъж и жена, които работят в кланица, случайно откриват, че всяка нощ сънуват един и същи сън. В началото те са объркани, недоверчиви и уплашени, но с времето започват да приемат странното съвпадение и се опитват да осъществят това, което подсъзнанието им споделя нощем.     

Веднага щом Мария постъпва на работа, на позиция за контрол на качеството, шушуканията започват. На обяд младата жена винаги се храни в тишина, сама в стерилното помещение. Тя приема сериозно работата си и се придържа стриктно към правилата. Светът ѝ се състои от фигури и данни, отпечатани в спомените ѝ още от ранно детство. Шефът ѝ Ендре, който е малко по-възрастен от нея, също е тих човек. 

Колебливо, двамата започват да се опознават. Откривайки духовните съвпадения помежду си, те разбират, че дори сънуват едни и същи неща и постепенно се опитват да ги превърнат в реалност. Тази история за двама души, които отначало самостоятелно, а след това и заедно откриват света на емоциите и физическото желание, е разказана нежно от Илдико Енеди, но не ѝ липсва и доза хумор. Това е филм за страховете и несигурността да се откриеш към хората и облекчението, когато най-после го направиш. 

"Мисля, че има много знаци, които ни казват да преоткрием животите си в по-малък и по-голям мащаб. Личният живот се формира спрямо начина, по който е структурирано обществото, сякаш двете неща са взаимно свързани. Ако мислим за личния живот, трябва да имаме предвид как е организирано цялото общество. Ако си в условия, които те спират да живееш пълноценно, по някакъв начин се разболяваш. И обществото не подминава това. Тогава може би отиваш на терапия или започваш да пиеш, или да биеш семейството си и т.н. Това са знаците, че не всичко е наред. Двамата герои във филма не се чувстват добре в кожата си и затова се затварят в себе си", казва унгарската режисьорка Илдико Енеди пред The UpComing.

За тялото и душата, спечелил награда "Златна мечка" за най-добър филм от фестивала "Берлинале" 2017, тръгва в кината от 18 май. Гледайте трейлър с български субтитри в следващото видео:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите