Коледа не би била същата без блясък, топлина и, разбира се, музика! Имаме един приятен и радостен повод – наближаващите рождественски празници, за да ви представим новите коледни албуми, които вече може да включите в списъка на подаръците – за вас и за тези, които обичате.

Kylie Minogue – "Kylie Christmas"
"Kylie Christmas" е на музикалния пазар от 13 ноември 2015 г. от Parlophone Records. Издаден е на CD и DVD пакет. Това е първият коледен албум и тринадесетия студиен албум на певицата. Включва 13 песни, сред които няколко дуета и компилации от оригинални и класически коледни мелодии. Феновете ще могат да надникнат в студиото, където Кайли записва благодарение на DVD изданието, включващо седем музикални клипа.

Kylie Minogue – "Kylie Christmas"

Всички песни са продуцирани от дългогодишния й музикален директор Steve Anderson, с изключение на "White December" и "Cried Out Christmas" от Matt Prime и "Everyday’s Like Christmas" от Stargate. Делукс версията включва още три нови парчета - "Oh Santa", "100 degrees" и "Cried Out Christmas".

Tarja Turunen - "Ave Maria – En Plein Air"
"Ave Maria – En Plein Air" е първият коледен и петият студиен албум на финландското сопрано с метъл душа Таря Турунен. На световния музикален пазар албумът е от 11 септември 2015 г.

В него Таря изпълнява едни от най-красивите и знаменити класически арии "Ave Maria", сред които тази от Джулио Качини, Й.С.Бах / Шарл Гуно, Камий Сен-Санс, Астор Пиацола, Давид Попер, Пиетро Маскани и др.

Tarja Turunen - "Ave Maria – En Plein Air"

Kenny Rogers – "Once Again It's Christmas"
"Once Again It's Christmas" на Кени Роджърс е на музикалния пазар от 25 септември 2015 г. Легендата на кънтри музиката има цели осем коледни албума зад гърба си, като най-скорошният от тях е концертен и е издаден преди три години.

Kenny Rogers – "Once Again It's Christmas"

Това обаче е първият му студиен коледен албум от 1998 г. насам. Сред гост-звездите в коледната компилация са Alison Krauss, Jennifer Nettles и пианиста Jim Brickman. Албумът включват традиционни песни като "Зимна приказка" и "Аз ще бъда у дома за Коледа", както и съвременни коледни мелодии.

 

 

LeAnn Rimes – "Today Is Christmas"
Албумът на емблематичната поп- и кънтри певица Лиан Раймс е на музикалния пазар от 15 октомври 2015 г. Тя записва първия си албум, посветен на коледния дух, през недалечната 2004 г.

LeAnn Rimes – "Today Is Christmas"

Оттогава насетне тя издава 10 последователни кънтри албума с огромен успех. За новата си коледна колекция Лиан си сътридничи с много и различни по натюрел и стил изпълнители, като Gavin DeGraw и Aloe Blacc. Албумът включва традиционни фаворити като "Holly Jolly Christmas", "We Need a Little Christmas" и "Christmas Time Is Here", както и най-новите й песни "Today Is Christmas" and "That Spirit of Christmas."

Plácido Domingo – "My Christmas"
Албумът "My Christmas" се появи на музикалния пазар на 5 ноември 2015г. под знака на Sony Classical. Тук са включени прочутите коледни песни "Silent Night", "Have Yourself a Merry Little Christmas", "White Christmas" и много други. В списъка присъства и една нова песен, озаглавена "Loving Christmas", написана от сина на великия оперен певец - Пласидо Доминго-младши.

Plácido Domingo – "My Christmas"

За диска „Кралят на операта” направи дуети с американската певица и актриса Идина Мензел, която придоби известност с участието си в саундтрака на анимационния филм "Замръзналото кралство". Партньори в записите са и немската певица, продала над 9 млн.копия от албумите си, Хелене Фишер, френският тенор Венсан Никло и The Piano Guys, които станаха сензация в мрежата за видеосподеляне YouTubе.

Sarah McLachlan – "The Classic Christmas Album"
"The Classic Christmas Album" е от октомври на музикалния пазар. Албумът включва както традиционни, така и съвременни коледни песни, поднесени с неподражаемата мецосопранова мекота, която певица като Маклохлан притежава. Сара Ан Маклохлан е канадска изпълнителка, композитор и пианист.

Sarah McLachlan – "The Classic Christmas Album"

Известна е с емоционалните си балади и мецосопранов гласов диапазон. От 2009 г. насетне тя е продала над 40 милиона албума по целия свят. Най-продаваният албум на Маклохлан към днешна дата е "Surfacing", за който печели две награди "Грами" (от общо четири номинации).