.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ян Фабър: Като човек трябва да си смирен, за да оцениш красотата

LadyZone | преди 29 седмици
Снимка: Национална галерия / National Gallery
Белгийският визуален артист даде ексклузивно за Образователния отдел на Националната галерия

Белгийският визуален артист Ян Фабър представи пред българска публика изложбата "Не може да се избяга от изкуството", която можете да видите в "Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство" до 28 април.

Изложбата представя и запис на част от пърформанса "Изкуството ме предпази от затвора", с който отдава почит към френския гангстер Жак Месрин, дълго време издирван от властите във Франция. 

Представяме ви част от интервюто, което белгийският артист даде ексклузивно за Образователния отдел на Националната галерия.

Има ли символ, който Ви преследва непрестанно през годините и се проявява в творчеството Ви отново и отново?

Според мен това е идеята за метаморфозата. Идеята за трансформацията. Идеята за човешкото тяло. Идеята за трансформация от животно в човек и от човек в животно. Защото животните са най-добрите лекари и философи, от които можем да се поучим.

Ян Фабър
Снимка: Национална галерия / National Gallery

Ако бъдете пред аудитория от деца, какво бихте им казали за изкуството си?

Не трябва да им казвам нищо, защото през повечето време те са много по-изобретателни и с по-голямо въображение от професионалните ценители на изкуството.

Ян Фабър
Снимка: Национална галерия / National Gallery

Цялото интервю на Яна Братанова с Ян Фабър можете да видите в сайта на Националната галерия.

Скандалният белгийски визуален артист Ян Фабър с изложба у насЕксцентричен, скандален, мистификатор, изследовател на човешкото тяло и ум са все определения, които се отнасят до неговата личност
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите