.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Хиперреалистични картини от пастел

LadyZone.bg | преди 5 години
Морски стихии и гренландски ледове оживяват като истински върху платната на Зария Форман

Зария Форман е художничка от Бруклин. Това обаче, което я прави по-различна от всеки друг майстор на четката е, че тя просто не си служи с такава. Единствените "инструменти", с помощта на които Зария създава своите уникални реалистични светове върху платно, са пастелите, кредата и… собствените й ръце.

Вдъхновение за мащабните си композиции, които ще видите по-горе в галерията, авторката им черпи от личните си впечатления и скиците, които тя прави по време на експедициите си по света. Езера и брегове, морски стихии и урагани са сред темите в картините й, впечатляващи с невероятно силния си и въздействащ реализъм.

37 шеметни гледки от ИсландияОстров на приказни гледки и смайващо великолепие

Сред най-магнетичните творби на Зария е серията й реалистични картини на гранландските ледове. С тях тя цели да се обърне по-голямо внимание на глобалното затопляне, като част от средствата от продадените й картини отиват за борба с климатичните промени.

Именно тези творби Зария посвещава на покойната си майка, чиито живот преминава във фотографиране на далечния северозападен бряг на Гренландия. Голямата мечта на майка й е била да повтори пътуването на американския художник Уилям Брадфорд през 1869 година, но болестта, която я покосява, не позволява това и тя си отива, оставяйки след себе си единствено красивите си фотографии на смразяващите с великолепието си айсберги.

Най-красивите изоставени места по светаТе може и да не са пригодени за туризъм, но красотата им се крие именно в това
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите