.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Деца с магично въображение търси конкурсът за рисунка на ИКЕА

Евгений Милов | преди 33 седмици
Снимка: ИКЕА
Българският плюшен дакел Мури постигна световния успех миналата година във "Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели"

Днес стартира четвъртото издание на конкурса на ИКЕА, в който всички деца до 12 години в България могат да нарисуват своя въображаем приятел, който да "оживее" като истинска плюшена играчка. 

20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат момичета и момчета от цял свят. От тях ще бъдат избрани 5 творби, за да се превърнат в играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на ИКЕА. 

Малките художници могат да се включат до 20 ноември, като с помощта на родител качат своя рисунка на сайта ikeaplay.bg или я предадат в магазин ИКЕА София или Центровете за поръчки във Варна и Бургас. 

И тази година  посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. 

Останалите 17 ще бъдат селектирани от жури с участието на Maрия Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България; Ива Дойчинова, радио и ТВ водещ; Боряна Зафирова, творчески директор на Детски научен център "Музейко" и Мая Велянова, ръководител Комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА. Победителите в местния етап на конкурса ще бъдат обявени на 8 декември. 

През ноември в магазините на ИКЕА влиза в продажба и лимитираната колекция SAGOSKATT, която е резултат от рисунките на победителите в глобалния етап на миналогодишното издание на конкурса. Част от тях е и плюшеният дакел Мури, нарисуван от десетгодишната Мира от София. 

Тя е първият български финалист в световния конкурс, а Мури се превърна в една от плюшените играчки от колекцията с добра кауза SAGOSKATT, която ще се продава в магазините на ИКЕА по цял свят. 

Всички приходи от продажбата на играчките от серията отиват в полза на местни проекти за деца, като ИКЕА България ще продължи да подкрепя проектите на УНИЦЕФ в страната.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите