.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Чудовищата от детските рисунки - реалистично

LadyZone.bg | преди 7 години
Снимка: www.themonsterengine.com/
Как биха изглеждали детските рисунки, ако те можеха да изобразят идеите си с уменията на възрастен човек?

"The Monster's Engine" (Машина за чудовища) изобщо не е нов проект, но пък е крайно интересен. Ако не сте попадали на него, препоръчваме горещо да му хвърлите едно око.

Защото както казва авторът - Дейв Диврийс: "Това е книга, демонстрация, лекция и изложба. Предпоставките да създам и трите се крие в един-единствен въпрос: Как биха изглеждали детските рисунки, ако бяха нарисувани реалистично?

The Monsters Engine - 7
Снимка: www.themonsterengine.com/


Всичко започна през 1998г., когато племенницата ми Джесика често запълваше скицника ми с драсканици. Когато започнах с тях се чудех какъв цвят, материал или светлосенки могат да се добавят за 3D ефект. Като художник съм правил триизмерни анимации за Marvel и DC comics, така че защо да не приложа същата техника върху детска рисунка? Това беше - без проучване, без отлагане, просто с огромно любопитство да видя как биха изглеждали рисунките на Джесика, ако са направени "живи"."

The Monsters Engine - 12
Снимка: www.themonsterengine.com/

Дейв се занимава с този проект цели 7 години, а резултатът е направо зашеметяващ. И отново показва, че въображението на децата е наистина безгранично и далеч по-живо от това на възрастните. 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите