.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Българин спечели конкурса за панорамна фотография EPSON International Pano Awards 2018

Евгений Милов | преди 42 седмици
"Combing The Sunlight" (Тоскана, Италия) Снимка: Веселин Атанасов
Веселин Атанасов спечели топ наградата сред 1251 фотографи от 74 страни по света

Българският фотограф Веселин Атанасов спечели топ наградата в конкурса за панорамни снимки EPSON International Pano Awards 2018.

Независимо дали става дума за професионалисти или любители, в света няма по-силен конкурс за панорамни снимки  от EPSON International Pano Awards. За девета година конкурсът отличава най-добрите панорамни снимки, уловили красотата на света през ултра широк ъгъл.

В надпреварата за 2018 г. се включиха над 5000 снимки, заснети от 1251 фотографи от 74 страни по света. Победителите в конкурса ще си разделят повече от 50 000 долара от наградния фонд.

Работата на Веселин Атанасов включва слънчева панорама от идилична провинция Тоскана в Италия. Снимката "Сресване на слънчевата светлина", която досущ прилича на "гребен" от дървета, разресващ слънчевия изгрев, спечели първото място в категория "Природа / Пейзаж".

Веселин Атанасов
"Combing The Sunlight" (Тоскана, Италия) Снимка: Веселин Атанасов

"Заснех тази снимка през една пролетна сутрин на 2017 година", споделя Веселин. "Спомням си, че камерата имаше 70-200 мм телеобектив, докато за сцената пред мен беше нужен широкоъгълен обектив. Слънцето бързо се издигаше нагоре и реших да не изпусна момента, докато сменям обективите, така че улових сцената като панорама от няколко кадъра, които заснех от ръка без статив".

Вижте повече за всички победители в отделните категории на конкурса EPSON International Pano Awards 2018.

Българин стана Фотограф-любител на годината на Sony World Photography Awards 2018Веселин Атанасов триумфира в най-мащабния фотоконкурс в света
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите