.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

106 години от рождението на Симон дьо Бовоар

LadyZone.bg | преди 5 години
Снимки: wikipedia, last.fm
Днес Google отбелязва събитието със специална картинка, която посреща всички потребители, влезли в страницата на търсачката

Никой не би предположил в началото на миналия век, когато се ражда малката Симон-Ернестин-Люси-Мари Бертран дьо Бовоар, че всъщностг светът посреща велик човек. Точната дата, на която това се случва е днешната – 9 януари преди 106 години във Франция. Днес Google отбелязва събитието със специална картинка, която посреща всички потребители, влезли в страницата на търсачката.

симон дьо бовоар - 5Нека припомним за всички коя е Симон дьо Бовоар – писател, феминистка и философ. Пише множество новели и романи, които се фокусират върху философията, политиката и социалните въпроси. Най-известният й труд е трактатът „Вторият пол”, публикуван през 1949 година, който се смята за един от първите и най-важните текстове за съвременния феминизъм.

Интересна подробност от личния й живот е връзката й с Жал-Пол Сартр.

Размисли от Симон дьо Бовоар>>
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите