Една от най-красивите жени на планетата, топ моделът Адриана Лима, като всяка звезда, си има своите тайни, за да изглежда винаги неотразимо и секси. Блестящата си визия ангелът на Victoria's Secret не крие, че дължи най-много на някои малки трикчета, към които гледа да подхожда винаги внимателно, стриктно и с постоянство:

Тайните за красота на Фрида Пинто >>

1.Ежедневно се доверява на въздействието на наситено черната спирала. Преди да сложи очна линия, със спиралата, която винаги използва, докосва с четчицата клепачите в основата на миглите. Така контурът около очите изглежда леко небрежно, но придава на погледа изразителност и особен чар.

7-те тайни на перфектната очна линия >>

2. За бляскава кожа на лицето красавицата добавя към дневния си овлажняващ крем малко от бляскавата пудра на прах, която обикновено се нанася след крема. "Това придава свежест и сияние на лицето, дори и да не слагате грим в последствие", уверява тя.

 

3. Използва червилото си като козметично средство с двойно приложение. Същото червилото, което Адриана нанася върху устните си, сполучливо замества ружа. Така тя с лекота постига необходимия цветови баланс в макиажа на лицето си.

Хайди Клум създаде червило, обогатено със скъпоценен камък >>

4. Навлажнява молива за очна линия, преди да апликира с него. Това смекчава твърдостта му и позволява по-лесното му и прецизно нанасяне.

 

5. За закуска и обяд очарователната Лима набляга на плодовете и най-много на къпините и боровинките. Тя подчертава, че слабостта й към тях не е без основание, тъй като именно сините плодове способстват особено за бързото изгаряне на мазнините в организма. Зеленчуците също са съществена част от менюто й, от които преобладават аспержите и спанакът.

8 неподозирани храни в помощ на добрия метаболизъм >>

6. За да поддържа добрата си физическа форма манекенката разкрива, че спортува интензивно. Сред любимите й физически упражнения е скачането на въже. Тя дори признава, че винаги и навсякъде го носи със себе си, сгънато в чантата й.

 

7. Лененото масло е тайното оръжие за красивата коса на Адриана. Маслото от ленено семе притежава удивителните качества да поддържа неизменен блясъка на косата и да стимулира растежа й.

Домашна лаборатория срещу косопад >>

8. Известната истина, че сухата коса трябва да се мие не повече от 1 път седмично, а мазната – по-често, е сред основните правила, към които моделът на Victoria's Secret се придържа стриктно.

 

9. Сред любимите козметични грижи на Лима, отнасящи се до косата й, е техниката на т.нар. "бразилско издухване” – метод за изправяне на косата, особено ако тя е суха и изтощена. Веднъж на 2 месеца манекенката признава, че прибягва към него. "Този метод придава в края на процедурата невероятна лъскавина и гъвкавост на косата ми. Обожавам го!”, споделя красавицата.

Бразилско издухване – страхотно или страшно? >>

10. За красива кожа, здрави нокти и сияйна коса, Адриана Лима признава, че винаги внимава какво яде. "Не е важно количеството, а качеството на храната, която избираме за нашето дневно меню. Именно тя неминуемо дава отражение на нашия външен вид, на осанката ни, на състоянието на кожата, косата ни, а оттам и на нашето настроение”, уверява бразилската дива.