.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

LZ коментар: Докога ще ни бият (шведите)?

Росица Николова | преди 2 години
Снимка: Facebook
Още една жена беше зверски пребита

След скандалния случай в Слънчев бряг, където шведски турист изрита в главата камериерка, мислехме, че нещата ще отшумят. Както често се случва и гласи поговорката - след 3 дни чудо! И както препоръча да се случи Благой Рагин - председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, за да не нараним крехката чувствителност на скандинавците, които могат да бойкотират Българското черноморие и да не харчат парите си тук. Агресорът е идентифициран, задържан и пуснат на свобода и дори вече оправда поведението си с това, че бил насила дрогиран и нищо не помнел. Дали ще бъде осъден?! Не е ясно. За справка: подобен акт в Швеция би бил наказан с (поне) 10 г. лишаване от свобода.

Насилието над жени не е проблем от вчера, което значи, че няма да спре и утре!

Няколко дни след този случай, певицата Александра Апостолова, известна като Сани Алекса, бе пребита от гаджето си швед. Тя сподели снимки в профила си във Facebook, на които показа окървавено лице и крайници с охлузвания и рани. 

Александра Апостолова
Снимка: facebook.com/apostolova1

Независимо дали си швед, грък или селянин от Долно Камарци, нямаш право да удряш жена! Това е посегателство над живота й! Ти не притежаваш този живот! Следователно нямаш правото да го риташ в главата или да му чупиш коленете!

Тези случки ни карат да си зададем въпрос - колко важна е една жена? Колко струват човешкият живот и достойнство, ако трябва да пазим тези, които идват с парите си, за да си купят нещо? Как да се почувстваш значима и обичана, носът ти е разбит от голямата ти любов?

Насилието над жената е нарушение на правото й на живот, на свободата от жестоко отношение и от дискриминация. Голяма част от насилниците често използват алкохола или дрогата, освен за да извинят поведението си, и за да дискредитират жертвата, като й вменят отговорност и вина за случилото се.

Животът на жената, нейното здраве и самосъзнание трябва да са над всичко! Над парите, над крехкото чуждестранно самочувствие, над алкохола, над любовта дори. Защото що за любов би те карала да кървиш?