.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Весела Кучева, или как мечтите се превръщат в компот от круши

Ралица Михаилова | преди 5 години
Весела Кучева-vesushi твори в Компот от круши. Снимки: Joro Aranjoro
Ако следите с интерес хора, които правят чудеса с ръцете си, сигурно вече сте попадали на една много интересна млада дама

Ако следите с интерес разни хора, които правят чудеса с ръцете си, сигурно вече сте попадали на една много интересна млада дама, която е нарекла себе си vesushi (истинското й име е Весела Кучева). Даже може би сте я гледали съвсем наскоро в предаването "Преди обед", когато заедно с нея показахме как да си направите обеци от орехи, коркова тапа и мъниста. Поводът отново да ви я представим най-официално е, че vesushi сбъдна една своя мечта. Как? Прочетете. Ако сте търпеливи, в края на текста ще разберете и как да си направите обеци от вълна и мъниста :)

Коя е vesushi?
Vesushi е едно момиче, което обича да мечтае и в последно време се оказва, че мечтите му освен всичко друго се сбъдват. Vesushi е и марка за ръчноправени неща, картички, бижута, аксесоари и всякакви джунджурии.

Разкажи за бижутата, по които можем да те разпознаем? Моите бижута винаги съдържат някаква шега, закачка, например геройчетата върху рисуваните обеци от дърво, които правя, се усмихват и сякаш искат да ти кажат нещо. Също така обичам цветовете - при мен може да видите жълти и лилави котки, оранжеви и сини кучета, зелени птици... Експериментите с техниките пък ми донасят много нови идеи и вдъхновение - когато науча за нещо ново винаги ми се иска да опитам да го направя по своя си начин, затова изработвам както бижута с малки оригами от хартия (с покритие от лак, отгоре, разбира се), така и ушити от плат, рисувани върху дърво, украсени с мъниста и тел, бижута от естествени материали и др.

Как се стигна до реализиране на мечтата – да имаш магазинче с причудливото и вкусно име "Компот от круши"?
Ами стигна се по някакъв чудодеен начин - идеята за магазинче отлежаваше в главата ми, както отлежава в главата на всеки един човек, който се занимава с handmade неща, сигурна съм, доста време, просто на човек му се иска да приюти нещата, които изработва на някое място, което да отговаря напълно на тях - да има тяхната цветност и атмосфера. Така наскоро разбрах, че една малка галерийка се освобождава от януари и започнах да си мисля колко хубаво би било да настаня бижутата си на това място, но разбира се, ми липсваха нужните финанси. Тогава си казах, че ако толкова го искам и единствено парите са пречката, тогава все би трябвало да има и някакво решение - така се стигна до това да си направя страничка за дарения в един сайт, направих я по-скоро пак за експеримента, няколко човека ми бяха говорили за сайта и просто реших да опитам. За моя най-голяма изненада хората започнаха да се отзовават и реално да подпомагат бъдещия магазин, дори напълно непознати хора, някои от които дори от чужбина. Това ми даде много сили и надежда, че има смисъл в нещото, към което се стремя и по този начин се реших да продължа нататък.

 Как да си направим обеци от орехови черупки >>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите