.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какъв е правилният ред за нанасяне на бялата козметика

LadyZone.bg | преди 43 седмици
Снимка: istockphoto.com

След като прочетохте заглавието, вероятно се питате има ли значение кой продукт трябва да нанеса първо и кой е следващият. Краткият отговор е да, има!

Редът, в който използвате всички продукти от бялата козметика като почистващи продукти, кремове, серуми, ампули, олио, хидратант и слънцезащита, е много важен, дори по-важен от това каква марка е кремът ви за лице. Дори и да имате най-добрия крем против бръчки в света, няма да можете да извлечете всичките му полезни съставки и действия, ако го нанесете не когато трябва.

Грешната последователно на нанасяне не само няма да ви позволи да се насладите на ползите от продукта, но и може да остави кожата дехидратирана или раздразнена.

krasota
Снимка: istockphoto.com

Почистващ продукт

Преди да нанесете каквото и да е върху кожата на лицето е добре то да е почистено с подходящ продукт.

Тонер или тоник

След почистващия продукт следва тоник или тонер. В много от случаите думата тоник е просто превод от английски на думата тонер, но всъщност основната разлика между двата продукта е в текстурата и действието. Тоникът завършва грижата за почистване на кожата и е по-течен, докато тонерът има по-скоро овлажняваща роля. Така или иначе и двата продукта се използват след почистващия.

Серум и крем за лице

Серумът спада в т.нар. категория активни продукти. Затова той се нанася, след като кожата е добре почистена. Добре е да изберете „активен“ продукт серум с подходящо действие и формат, които съответстват на вашия тип кожа. Нанасянето му веднага след почистване засилва действието и проникването на активните съставки в кожата. Непосредствено след серума се нанася и кремът за лице.

Околоочен крем

Околоочният крем не се използва от всички дами, но ако вие лично го ползвате като грижа, сега е времето да го нанесете – след серума и крема за лице.

Олио или силно овлажняваш продукт

Следващата стъпка от разкрасителната ви рутина трябва да е мазен продукт, който да „заключи“ влагата в кожата. Подходящите продукти са олио и такъв, който е с по-мазна структура. Те се нанасят почти на финала.

красота
Снимка: istockphoto.com

Слънцезащита

Последната стъпка от ежедневните ви ритуали трябва да е нанасяне на слънцезащитен продукт.

Ако се чувствате объркани и не може да запомните кое след кое следва в грижата за кожата, то основното правило, което трябва да следвате е, да нанасяте продукт според консистенцията му, като започнете от тези с най-лека формула и стигнете до тези с най-тежка.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите