.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Български звезди застанаха срещу тестването на козметика върху животни

Евгений Милов | преди 35 седмици
Силвия Петкова
Катерина Евро, Силвия Лулчева, Силвия Петкова, Силвия Стойчева, Мона Гочев и Иван Тишев се включиха с домашните си любимци в глобална кампания срещу жестокостта към четириногите

В началото на лятото една добра кауза обедини българските кино и ТВ звезди - актрисите Катерина Евро, Силвия Лулчева, както и Силвия Петкова, Мона Гочев и Иван Тишев от "Революция Х" се обявиха срещу тестването на козметика върху животни. 

Артистите се присъединиха към глобалната кампания на "The Body Shop" и "Cruelty Free International", която призовава да се сложи край на жестоките експерименти върху четириноги в световен мащаб. За да подкрепят инициативата, българските звезди символично вързаха шалче на своите кучета и котки с надпис "I am forever against animal testing". 

Катерина Евро
Катерина Евро

Кампанията "Forever Against Animal Testing" настоява за забрана на тестването на козметика върху животни навсякъде по света. Инициативата се стреми да събере над 8 млн. подписа в петиция, която да бъде представена пред Общото събрание на ООН. Крайната цел е да бъде приета международна конвенция, с която нехуманната практика да бъде прекратена завинаги. Всеки може да подкрепи каузата, която в момента вече е събрала над 6 500 000 подписа в защита на животните.

В България кампанията получи голяма подкрепа не само от звездите, популярни от екрана, а и от известни блогъри и бюти експерти. В нея се включиха Мария Илиева от "La Martinia", Ивана Александрова от "Dream of Joe by Ivana Aleksandrova", Пирина Воденичарова от "Empirina", Елена Дойнова от "Maquilab", Адриана Ангелова от "My Beauty Madness", фотографите "Изабел Басмаджиян" и Цветелина Копчева, както и гримьорката Силвия Стойчева.

Forever Against Animal Testing
Мона Гочев

"Искрено вярваме, че никое животно не заслужава да бъде наранявано в името на козметиката и че тестването върху четириноги е жестоко и ненужно. Затова с неправителствената организацията "Cruelty Free International" си партнираме в най-голямата и най-амбициозната кампания, която цели забрана на тестването на продукти и съставки върху животни", казва Джеси Макнийл-Браун от "The Body Shop".

С общи усилия те успяха да извоюват забрана за тестването на продукти върху животни в ЕС през 2013 г. Но това не е достатъчно, защото много четириноги по целия свят продължават да страдат. Все още 80% от държавите позволяват опити върху най-беззащитните същества. В световен мащаб всяка година за тестването на козметика се използват повече от 500 000 животни, а много от тях умират или остават осакатени. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите