.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо сушенето на косата непосредствено след миенето й е най-голямата грешка

LadyZone.bg | преди 45 седмици
Снимка: istockphoto.com

Слагате шампоан, изплаквате, слагате балсам, изплаквате, подсушавате леко и вземате сешоара в ръка, пускате копчето и шшшшшш. Последното действие вероятно е най-голямата грешка, която всички дами допускат всеки ден. Изсушаването на косата непосредствено, след като си вземете душ, не е най-добрата идея, ако искате тя да е красива и здрава.

Един от най-добрите фризьори в Сидни – Антъни Нейдър, съветва дамите да изчакат преди да включат копчето на сешоара.

сешоар
Снимка: istockphoto.com

„Една от най-големите грешки, които виждам, е хората да сушат косата си и да я решат, преди да са премахнали по-голямото количество влага от нея.“
Това според него уврежда косата, която е така или иначе достатъчно третирана с преси и маши за оформяне.

Идеалният вариант, в който косата е пощадена, е да отнемем 80% от влагата и тогава да започнем да сушим.

Направете си собствен шампоан с мумие за здрава, блестяща и гъста коса

Всички добре знаем обаче, че колкото и рано да станем, сутрешната треска да се приготвим и да успеем да излезем от вкъщи навреме, е винаги актуална.

Нашият съвет е докато правите нещо друго от сутрешните си ритуали – например закуска, кафе, грим, гладене, да дадете време на хавлиената кърпа да отнеме достатъчно влага от косата. Така едва ли ще достигнете до заветните 80%, но поне няма да сушите непосредствено след банята.

сешоар
Снимка: istockphoto.com

Към съветите против накъсване и увреждане, Антъни Нейдър добавя и поставянето на спрей или продукт, защитаващ косъма от високата температура. Това ще е полезно не само за сушенето със сешоар, но и за оформянето й след това с преса или маша.

Сред другите най-чести грешки, които допускат жените в грижата за гривата си, са използването на прекалено много продукти, които омазняват косъма и сушенето на косата на много висока температура.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите