.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кои усмивки са по-привлекателни

Евгений Милов | преди 3 седмици
Снимка: Getty Images
Анджелина Джоли е овладяла абсолютното изкуство на чаровната усмивка

Ако искате да изразите задоволството си, по-добре го направете с дискретна усмивка, защото широко усмихнатите лица са по-непривлекателни за останалите.

Резултатите са от изследване на американски учени от "University of Minnesota" сред 802 души между 18 и 80-годишна възраст, които трябвало да разгледат и оценят серия от 3D компютърни изображения на усмихнати човешки лица. 

Снимките се различавали по четири основни компонента - ъгълчета на устата, широчината на усмивката, симетрията между двете половини на лицето и зъбите, които се виждат.

University of Minnesota
Снимка: University of Minnesota

Най-ниска оценка получили по-широките усмивки с повече открити зъби, оценени от доброволците в проучването като по-неискрени и по-неприятни. 

Най-висока оценка получили усмивките с баланс между зъбите, ъгълчетата на устата и широчината.

Холивудската звезда Анджелина Джоли е овладяла абсолютното изкуство на чаровната усмивка, убедете се от снимките в галерията по-горе.

Анджелина Джоли
Снимка: Getty Images

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Plos One".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите