.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фотограф премахва смартфоните, за да покаже колко самотен е съвременният свят

Евгений Милов | преди 4 седмици
Снимка: Eric Pickersgill
Проектът "Removed" на Ерик Пикерсгил показва колко откъснати сме станали едни от други

Американският фотограф Ерик Пикерсгил заснема привидно банални и ежедневни кадри, но с една малка особеност - премахва всички джаджи от ръцете на хората, за да илюстрира нагледно колко пристрастени сме станали към виртуалната реалност и технологиите.

Вместо да обърнат внимание на близките си, като оставят настрани смартфони, таблети, лаптопи и всевъзможни джаджи, все по-масово хората споделят физически компанията си - докато всъщност са в интернет.

Идеята за проекта "Removed" хрумва на Ерик, докато наблюдава идентична ситуация със семейство в местно кафене. И спокойно можеше да се казва "Dissconecting People". 

Не пропускайте да последвате Пикерсгил в социалните мрежи, където не спира да публикува кадри от въздействащия си проект.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите