.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 места с невероятни изгреви по Българското Черноморие

Росица Николова | преди 14 седмици
Снимка: Велислава Кирилова

През 2019 г. астрономическото лято в Северното полукълбо започва на 21 юни в 18:54 ч. българско време. Топлият сезон ще продължи 93 дни. Това означава, че имаме 93 възможности да посрещнем изгрева и да се насладим на красотата на разпукващата се зора. 

Когато изгревът е на морето, това му pridawa допълнително очарование, заради отблясъците във водата, тънките мъглици, звуците от чайки, гларуси, жаби и цикади, създаващи мистификация, романтично пърпорещите рано сутрин рибарски лодки и др. Направихме кратка селекция от места, на които може да посрещнете най-красивите изгреви по Българското Черноморие.Русалка

Курортът се намира на Северното ни Черноморие. Разположен е в уникалния природен резерват „Птичия залив“, северно от нос Калиакра. Има прекрасни насечени скали, а пясъкът е фин. Крайбрежната ивица е изпълнена с малки, закътани заливчета. Растителността е богата, което освен красота за окото, създава и приятна прохлада. Има изключително много птици, а докато се излежавате на пясъка може да ви наобиколи дори лисица. Ваканционният клуб разполага с бунгала, някои от които стари, други реновирани. И в двата случая разполагате с доста обширно пространство и сте буквално на брега на морето. при късмет, може да посрещате изгрева и от терасата си. 

изгреви
Снимка: Росица НиколоваКрапец

Волните хипарски души познават тези брегове много добре. Пясък и гора - най-добрата комбинация за къмпингарите. Наричат Крапец "последното спокойно кътче на Черноморието". Тук няма огромни all inclusive хотели, което е добрата новина за много от желаещите спокойна лятна почивка. Само на километър е Дуранкулашкото езеро с множество птици, риби, змии, раци. На самият плаж, на по-малко от 300 метра от къмпинга, се намира бар "Изгрев“ - пристанище за веселите купони и наблюдаване на красивите изгреви. 

крапец


Варна

Да посрещнеш изгрева в големия град е лесно, когато градът е Варна. Двете култови места на плажа - Menthol и Cubo, оставят шезлонгите си през целия сезон на пясъка. Така че може да посрещнете лятното слънце от тук, комфортно поседнали. На тези места винаги има по някой ентусиаст, който се взира в хоризонта рано сутрин. Ако идвате няколко дни последователно, със сигурност ще се сприятелите. 

изгреви
Снимка: Росица НиколоваАрапя

В сезона малкият залив се изпълва с каравани и кемпери. Ако сте от щастливите собственици, може само леко да отвесите перденцето и да се насладите на изгрева. На задна линия са разположени бунгалата. Ще ви отнеме не повече 3 минути, за да дойдете до плажа. 

изгреви
Снимка: Росица НиколоваЦарево

Продължаваме с предложенията за места за посрещане на изгрева на юг. Известен като Василико̀ и Мичу̀рин, Царево е градът, разположен на полуостров с много разчленена плажна ивица. 

изгреви
Снимка: Росица НиколоваСинеморец

Раят на изгревите, но и на залезите. Морското селце къта в скалистите си пазви невероятни красоти. Най-красивите изгреви са на плаж Велека. Просто сутрин рано заемете своето място над скалните образувания Корабите, на къщичката за наблюдение на птици, на поляната пред бар "Кораба" или просто седнете на някоя от крайбрежните скали в северната част на селото и наблюдавайте. 

изгрев
Снимка: Велислава Кирилова

Ще се радваме да ни споделите и ваши снимки и идеи за места за посрещане на изгряващото слънце. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите