.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Топ 10 на най-бележитите коледни книги за деца

Антония Михайлова | преди 4 години
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Толкин, Дикенс, Хофман и С.С. Луис са сред творците, създали най-обичаните и запомнящи се коледни истории за деца

Има книги, които завладяват сърцата ни още от най-крехка възраст. Те ни очароват с красотата на посланията си, те ни пленяват с магията на коледния си дух, те ни даряват с вяра, от която толкова много имаме нужда... Детските книги с коледен сюжет винаги са били чудесен и любим подарък за малчуганите по света. Те са толкова много, че едва ли би ни стигнало време и място да ги опишем тук. Но има някои, за които безспорно заслужава да си припомними, и такива, за които не сме чували, но си струва поне да научим.

Една великолепна селекция от бележити и незабравими коледни книги за деца...

1. Полярен експерс
от Крис Ван Алсбург

Зашеметяващата анимация, която излезе на световния екран през 2004 г., под режисурата на Робърт Земекис и с участието на Том Ханс, допринесе много за популяризирането на книгата по света.

Това е историята на едно момче, чиято вяра в Дядо Коледа постепенно започва да се топи. До момента, в който една нощ пред дома му спира експрес, за да го качи и отведе право на Северния полюс... при самия... Дядо Коледа. Една наистина вълшебна история за вярата и мечтите, която успява да развълнува сърцата на малки и големи.

Полярен експрес
Полярен експрес, Крис Ван Алсбург, Снимка: athenacinema.com

2. Писмата на Дядо Коледа
от Дж. Р. Р. Толкин
под редакцията на Бейли Толкин, 1976 г.

Представете си, че написвате писмо до Дядо Коледа и той мълниеносно ви отговаря. С истории, пълни с невероятни приключения и вълшебства. Всъщност, истината е, че повече от двадесет години децата на Дж. Р. Р. Толкин получавали писма от Северния полюс. И то от самия Дядо Коледа! В тях се разказвали чудати и приказни истории за фантастични същества, магии и битки. Създателят им бил не кой и да е, а техният баща – прословутият автор на "Властелинът на пръстените”.

Кингата е предназначена за деца между 4 и 8 години. Редактирана е от Бейли Толкин — втората съпруга на Кристофър Толкин – син на писателя. Буквалният превод на заглавието от английски е "Писма от татко Коледа”, което само по себе си подсказва, че авторът е именно бащата на децата – татко Толкин.

Писма от Дядо Коледа
Писма от Дядо Коледа, Дж. Р. Р. Толкин, Снимка: mainliningchristmas.com

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса