.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да гледаме слънчевото затъмнение на века

Евгений Милов | преди 51 седмици
Снимка: Getty Images
Остават 4 дни до 21 август

Само броени дни ни делят от най-зрелищния космически феномен на годината - пълното слънчево затъмнение на 21 август.

CNN дори го нарича "слънчевото затъмнение на века", защото ще бъде не само първото пълно слънчевото затъмнение от 40 години в САЩ, но и първото от близо 100 години, което ще прекоси цялата територия на страната от Западното до Източното крайбрежие.

Виртуалното слънчево затъмнение ще предлага невероятни кадри, благодарение на специално проектираните 360-градусови камери с 4K резолюция, които са оптимизирани за снимане при ниска осветеност.

слънчево затъмнение
Снимка: Getty Images

Предаването ще бъде водено от бившия астронавт на НАСА Марк Кели и научния кореспондент на американската телевизия Рейчъл Крейн.

Предаването на живо ще бъде придружено от любопитни графики, близки кадри на Слънцето и експертни коментари на водещи специалисти от научните среди, които ще разясняват случващото се зад космическия феномен пълно слънчево затъмнение.

Настройте се отсега за редкия феномен, който ще можете да наблюдавате в понеделник (21 август) от 1 p.m. ET, което е в 20 ч. EEST (местно време в България). Вижте повече информация вижте в специалния сайт CNN.com/eclipse.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите