Годината на Водния Тигър носи големи и драматични промени и предизвикателства. Тя ще бъде бурна и наситена със събития, като повечето зодии ще се изкушат да се впуснат в рискови ситуации. Заради доминирането на водния елемент следващите 12 месеца ще са изпълнени с обрати и непредсказуеми събития.

През 2022 г. най-накрая можете да вземете решение за промените, за които мечтаете от дълго време. Хубаво е да смените работата си. Възможно е радикално да промените полето на дейността си. Тази година ще бъде успешна и за преместване в ново жилище, дори в друго населено място, пише Dete.bg.

Тигърът е своенравно и упорито животно. Трябва да държите очите си отворени с него. Той е любознателен, интересува се от нови неща и практически не изпитва страх. Водата донякъде омекотява тези характеристики, като гаси агресията. В природата обаче тя може да бъде благодат или бушуваща стихия. Ето защо е важно да разберете нейното естество навреме и да се ориентирате.

В китайската митология Тигърът често се сравнява с опъната тетива. Във всеки един момент тя може да излети и да достигне целта. Това означава, че и ние трябва да сме нащрек и да използваме шанса бързо да влезем в челната десетка.

За необвързаните 2022 г. е подходящият момент за намиране на сродна душа и сключване на брак. Семейните отношения ще се заздравят и двойките, които живеят заедно, в крайна сметка ще решат да се оженят. Тигърът предпочита да живее в голямо и обединено семейство, като се отнася към малките си с грижи и внимание. Тези, които планират бебе, ще постигнат успех.

Снимка: iStock
  • На 1 февруари започва годината на Тигъра според китайския зодиак. Тя ще продължи до 21 януари 2023 г. Тигърът е символ на сила, прогонване на злините и смелост. Те действат решително и независимо, но винаги предпазливо. Непредсказуеми, със самочувствие, много очарователни. Но понякога могат и да бъдат дразнещи и подигравателни. Отличават се със сила на духа и са отлични лидери.
  • Предишните години на тигъра са 2010, 1998, 1986, 1974, 1962, 1950 и 1938. Той влияе най-силно върху родените под знака на Плъха, Дракона, Коня, Маймуната и Кучето, които са зодиакални знаци Ян - ще ги направи по-импулсивни и ще ги освободи от предразсъдъци. На Ин зодиакалните знаци - Бик, Заек, Змия, Коза, Петел, Прасе ще им се наложи да влагат повече увереност и плам, защото в противен случай ще се обезкуражават по-бързо от обикновено. Съюзници на Тигъра са Кучето и Конят, а Маймуната и Змията са негови врагове.
  • 1, 2, 3, както и числата, които ги съдържат - например 14 и 34, са щастливите числа в годината на Тигъра. Трите числа, за които се казва, че носят лош късмет, са 6, 7 и 8. Както и числата, които ги съдържат като 76 и 86.
  • Три цвята носят късмет - синьо, сиво и оранжево. Черното - от водния елемент и зеленото - от дървесния, също се смятат за подходящи. Добре е да изберете неутрални цветове - пясък, златисто, наситено бежово, както и нюанси на зелено - от цвета на буйна трева до маслина. Тигрите имат само един нещастен цвят - кафяв, който трябва да се избягва. Принтове на други котки също не са подходящи - Тигърът е ревнив.

  • 16 и 27 от всеки китайски лунен месец се считат за щастливи дни. А 3-ти, 7-ми и 10-ти китайски лунни месеци (април, август и ноември) са щастливите месеци на Тигъра. Нещастните китайски лунни месеци за родените под този знак са 1-ви, 4-ти, 5-ти и 11-ти (февруари, май, юни и декември).
  • Два камъка са късметлийски - сапфир и лунен камък.

Снимка: Ecksand

  • Три са подходящите професии за Тигрите - икономист, политик и работещ в сферата на културата. През 2022 г. богатството на Тигъра ще бъде генерирано най-вече от кариерата. Но всяка рискова инвестиция трябва да се избягва.
  • Два са най-добрите месеци за забогатяване - септември и ноември. През 2022 г. се стремете не да намалите разходите си, а да увеличите приходите си и да пренасочите допълнителните си пари към инвестиции. Въпреки че парите ще идват лесно, препоръчително е да спестявате за черни дни. На търсещите работа ще бъдат предложени много възможности с доходоносна заплата.