.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Жените с непривлекателни гаджета ядат повече нездравословна храна

Евгений Милов | преди 31 седмици
нездравословна храна
Снимка: iStock
Ако сте жена, която редовно яде нездравословна храна, вероятно сте по-привлекателната половинка във връзката

Жените с непривлекателни гаджета са склонни да ядат повече нездравословна храна, сочат резултатите от ново изследване на американски учени от Държавния университет на Флорида.

Проучването установява, че жените, които се считат за по-добре изглеждащи от техните партньори, не са мотивирани да се хранят здравословно.

Проучването може да се тълкува и от позитивната му страна - ако сте жена, която редовно яде нездравословна храна, вероятно сте по-привлекателната половинка във връзката.

Изследването установява още, че при хетеросексуалните двойки жените са по-склонни да минат на диета, ако се считат за по-малко привлекателни от техните партньори. Обратното - жените, които се считат за по-добре изглеждащи, отколкото техните партньори, не са мотивирани да ядат здравословно и да губят излишните килограми. 

Проучването е проведено на базата на въпросници, попълнени от 223 наскоро омъжени двойки, като пълните резултати са публикувани в списание "Body Image Journal".

Изследователите също така посочват, че мотивацията на мъжете към спазването на диета е слаба, независимо от тяхната привлекателност или възприемането на тяхната съпруга.

"Резултатите показват, че наличието на физически привлекателен съпруг може да има отрицателни последствия за жените, особено ако тези жени не са особено привлекателни", подчертава ръководителят на изследването Андреа Мелцер, психология в университета.

Наистина ли е така, какво мислите?

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?