С настъпването на лятото всички искаме да сме по-енергични и жизнени, и най-вече да се чувстваме здрави. Но дълго чаканата почивка, морето, пясъкът и слънцето често водят след себе си не само положителни емоции,  а и често срещаните по това време на годината неразположения, от които страдат най-вече децата - диарията и повръщането не са за подценяване!

Лечението зависи от тежестта на заболяването и от клиничната картина,  като родителите трябва да  внимават най-вече да не се стигне до  обезводняване.

Дехидратацията – важен и често подценяван проблем
За да функционира правилно, тялото ни се нуждае от точния баланс на вода и електролити (соли). При определени състояния като диария, повръщане, обилно потене и висока температура, може да настъпи бърза загуба на тези вещества в организма – това води до дехидратация, която забавя възстановяването на организма. Именно това не трябва да позволяваме да се случва.

Успешна хидратация в домашни условия – мисията възможна
В домашни условия детето лесно може да бъде предпазено от обезводняване - това означава в организма да се внасят толкова течности и соли, колкото е загубило. Ето защо специалистите препоръчват успоредно с медикаментозното лечение да се провежда и хидратация чрез прием на елекролитни напитки. Те се предлагат без рецепта в аптеките, под формата на прахчета, които се разтварят в трапезна или преварена вода и могат лесно да се приготвят.